Alla bokföringsprogram på svenska

Här finns länkarna till alla producenter av bokföringsprogram på svenska. Vi menar verkligen alla! Skriv till oss på support@bokis.info om vi missat någon länk (producentlänk och inte produktlänk) så lägger vi till den genast. Om någon länk inte längre är aktuell tar vi tacksamt emot den informationen. Länkarna är sorterade i bokstavsordning och för att göra listan komplett har vi tagit med en länk till vår egen nätplats bokis.info. Vi har inte tagit med länkar till bankernas tjänst, bokföring på nätet.

aderstedtsoftware.com
adjob.se
blinfo.se
bokis.info
boq.se
briljant.se
corbisoft.com
ct.se
dofree.se
dprsystemservice.com
edison.se
e-conomic.se
efredo.se
elicon.se
fdt.se
firmabok.com
fortnox.se
hogia.se
jfsbokforing.se
lazy8.nu
magenta.se
mamut.com
maxprog.com
montania.se
rekosystem.se
schysstac
24sevenoffice.se
smart-ekonomi.se
specter.se
speedledger.se
unicell.se
winbas.se
vismaspcs.se
xdesk.se
zenconomy.se

Några råd inför val av bokföringsprogram

 1. Börja med att sortera ut de producenter som har program till Ditt operativsystem, Mac, Linux, Windows,... och helst senaste versionen för Du kommer kanske att uppdatera.
   
 2. Bestäm Dig för vad Du behöver, ett rent bokföringsprogram eller ett komplett ekonomiprogram, och till vilket pris Du vill köpa det. Gratis är inte alltid gratis. Det krävs kanske en motprestation av Dig som t ex att Du går med på att det visas reklam i programmet eller något annat.
   
 3. Dessa frågor kan vara till hjälp vid sorteringen. Är programmet välbeprövat? Hur länge har det funnits på marknaden och hur spritt är det? Finns det support? Är det säkert? Är det användarvänligt? Passar det Din budget? Vad kostar det att uppdatera? Finns det begränsningar i antalet verifikationer som kan bokföras eller antalet konton som kan användas? Kan Du lägga in en egen kontoplan eller måste Du använda en fast?
   
 4. Nu har Du ett mindre antal länkar att titta närmre på. Vad tycker andra om programmen Du valt ut? Fråga Dina vänner och sök på Internet. Om Du söker på producentens eller programmets namn kan Du hitta olika forum där programmen diskuteras.
   
 5. Du kan nästan alltid ladda ner och installera programmen eller en demoversion för att prova en kortare tid. Välj ut det Du är mest intresserad av. Var försiktig då Du laddar ner från Internet. Programmet bör vara digitalt signerat. Då står det inte "Utgivare: Okänd" då Du försöker starta installationsprogrammet.
   
 6. Om Du är bokföringsskyldig och bokför med ett program måste Du i enlighet med bokföringslagen använda ett program där alla verifikationer sparas direkt och sedan inte kan ändras. Bokföring med program som inte uppfyller detta krav är inte tillåtet. Välj inget sådant program.
   
 7. Du måste vara bokföringskunnig. Skarp kritik har riktats mot bokföringsprogram som påstås vara så lätta att Du inte behöver kunna bokföring. Skatteverkets upplysning är helt klar. Det är Du som har ansvaret för bokföringen. Du kan inte överlåta ansvaret till en programproducent, inte ens till en revisor! Om Du bokför fel kan Du få betala för mycket i skatt eller få betala onödiga straffavgifter. Här finns en kort gratis kurs i bokföringens grunder.
   
 8. Ibland hävdas att Du måste välja ett program med SIE-export till Din revisor. Har Du någon revisor? Fråga i så fall denne till råds. SIE-exporterna finns i olika filformat. Du måste välja samma som Din revisor. Det äldre formatet är fortfarande vanligt och om Din revisor har det kan Du få betala extra för uppdatering av programmet till det nya formatet längre fram. Det finns inom filformaten flera olika exporter. Vilka kräver Din revisor? Om revisorn vill exportera till Dig måste Ditt program också kunna importera. Bokföring på nätet så kallad e-bokföring passar för en del verksamheter. Då kan revisorn få full tillgång till klienternas bokföring så behovet av SIE-exporter minskar eller försvinner helt. Skatteverket kan också ta emot SRU-filer som ett alternativ om programmet har sådana exportmöjligheter.
   
 9. Vårt program Bokis Plus var det första där resultatrapporten och balansrapporten anpassats efter Skatteverkets deklarationsblankett NE (Inkomst av näringsverksamhet, Enskilda näringsidkare) för att förenkla arbetet med deklarationen. Nu har andra följt efter. Om Du deklarerar på blankett NE kan något av dessa program bli ett bra val. Vårt senaste programtillskott Bokis Express är anpassat till alla företags- och föreningsformer. Ladda ner en fullversion från vår hemsida bokis.info och prova helt gratis!
   

Lycka till med Ditt val av bokföringsprogram och Din bokföring!

Vill Du lägga in en länk till denna sida? Kopiera och klistra in koden här nedan. Tack på förhand.

<!--Länk till Alla bokföringsprogram på svenska start-->
<p><a href="http://www.bokis.info/kollegor/" target="_blank">Alla bokföringsprogram på svenska</a>.</p>
<!--Länk till Alla bokföringsprogram på svenska slut-->

Copyright © Christer Svensson